Sikkerhetsdatablader
Ønsker du historiske sikkerhetsdatablader?
Dersom du ønsker å hente ut sikkerhetsdatablader for produkter handlet før 30. mai 2024, må du benytte deg av vår gamle portal for sikkerhetsdatablader.
Slik logger du inn i den gamle portalen for sikkerhetsdatablader
Brukernavn = Gammelt kundenummer
Eksempel: Er ditt kundenummer 122123456, vil ditt gamle kundenummer være 123456.
Passord = postnummer
Tilgang til sikkerhetsdatablad uten innlogging
Du kan også enkelt finne sikkerhetsdatablad til våre produkter uten å logge inn. Denne funksjonen gir deg tilgang til sikkerhetsdatablader for alle våre produkter, uavhengig av om ditt firma har kjøpt dem eller ikke. Du finner det her.
Klikk her for å lese mer.
Under oversikten som viser dine kjøpte kjemiprodukter vil man finne en komplett liste over alle tilgjengelige sikkerhetsdatablader fra Würth Norge. Her kan man ta en titt på produkter man ikke handler i dag, men som kan være interessante for ditt firma.
Når det gjøres en oppdatering på ett av våre datablader vil det automatisk bli endret i din digitale oversikt. HMS- ansvarlig eller kontaktpersonen man har oppgitt, får også automatisk en e-post med nytt sikkerhetsdatablad.
NB! Husk at du oppgir kontaktperson til din Würth-kontakt slik at riktig person i firmaet får e-posten.
Ha en PC tilgjengelig for de ansatte og legg wuerth.no som snarvei. Hvis uhellet skulle være ute, kan alle ansatte gå rett inn i systemet, logge seg på og hente ut ønsket sikkerhetsdatablad.
Hva sier lovverket?
Informasjonen skal være gitt på norsk og være kortfattet og lett forståelig. Arbeidsgiver må sørge for at arbeidstakere som ikke behersker norsk, får tilstrekkelig skriftlig informasjon og opplæring ut fra opplysningene i stoffkartoteket. Arbeidsgiver har plikt til å ajourføre opplysninger når det foreligger endringer, avdekking av helseskadelige forhold, risikovurderinger o.l. som er vesentlige for å forebygge helseskader.
REACH-forskriften
Krav til Sikkerhetsdatablader: ”Leverandøren av et stoff eller en stoffblanding skal stille et sikkerhetsdatablad til rådighet for mottakeren av stoffet eller stoffblandingen, dersom et stoff eller en stoffblanding oppfyller kriteriene for klassifisering som farlig stoff. Sikkerhetsdatabladet skal stilles til rådighet gratis, i papirutgave eller digital utgave.”
Forskrift om utførelse av arbeid: Stoffkartotek
§ 2-1. Krav om stoffkartotek ”Arbeidsgiver skal opprette stoffkartotek for de farlige kjemikaliene som kan medføre helsefare, deriblant de som dannes under prosesser i virksomheten. Stoffkartoteket skal opprettes før de farlige kjemikaliene dannes, fremstilles, pakkes, brukes eller oppbevares i virksomheten.”
Arbeidsmiljøloven
§4-5(4): "Virksomheten skal føre kartotek over farlige kjemikalier og biologisk materiale. Kartoteket skal blant annet opplyse om fysikalske, kjemiske og helseskadelige egenskaper, forebyggende vernetiltak og førstehjelpsbehandling. Beholdere og emballasje for kjemikalier og biologisk materiale skal være tydelig merket med navn, sammensetning og advarsel på norsk."